Vad händer i en valpkull? – Vecka 4

Valparna har fått göra sin första flytt! Den gick från valplådan i ett kontorsrum i huset till en mer central del, köket. Därav byttes valplådan mot en större yta i en valphage. Alla tog flytten med ro. Nyfikna och frimodiga undersökte de sin nya bostad.

Valphagen har inretts med lite olika golvmaterial, både mjuka, hårda och ojämna. Allt för att de ska få prova och känna sig bekväma med olika underlag, dock är alla material halkfria. En tunnel i prassligt material som låter konstigt när valparna går i den, skapade ingen reaktion.  Däremot fick en svart boll en av valparna att reagera med rädsla, vilket visar hur viktigt det är för dem att nu få undersöka nya föremål i lugn och ro.

 

Någon minut senare kunde samma valpar leka och brottas intill bollen utan att någon av dem brydde sig.

Utvecklingen går i rasande tempo och det märks tydligt att alla sinnen och motoriken går framåt. Större yta gav större fart i leken. Plötsligt sprang alla ganska fort, om än lite vingligt först. Man har kunnat ana små skillnader i temperament, dock verkar Duffys kull vara väldigt jämn så det går inte att dra några stora växlar på det ännu.

Tandsprickningen har skett, ingen som uppskattades av Duffy. Men det tar oss till den stora händelsen i början på vecka fyra, då de fick prova på annat än mammas mjölk.  Något som uppskattades av samtliga valpar. Bordskick går inte att skryta om, valparna slabbar och kladdar samtidigt som de står mitt i maten. Ju mer mat man har på kroppen, desto fler pussar får man av sina syskonen efter maten.

14993345_1534232859927157_4865191667318424601_n

15027369_1534891899861253_7722145820142078506_n

 

Riktiga halsband har också inhandlats då ylletråden inte kommer hålla för några lekar. De nya halsbanden skapade kli, men vid dagens slut hade de accepterat dem.

En kille som vi har lagt märke till den här veckan är den röda pojken. Han kan ibland sätta sig ned och betrakta det som händer, men bara en liten stund för sen vill han också vara med i leken.

fullsizerender-1

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

Ny övning!

DogEductus presenterar Jenny Nyberg

I väntan på Linus

Nytt i massagemodulen!


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook