DogEductus presenterar Tassa Rätt

Mitt namn är Elin Dahlin och driver Tassa Rätt i Örebro. Jag bor tillsammans med min man och våra tre barn, samt vår hund Uno, som är en glad och sprallig australian shephard på snart 1,5 år.

Vardagslydnaden är något som ligger mig varmt om hjärtat och som jag brinner lite extra för!

Något som alltid har varit en fascination och drivkraft hos mig är samspelet mellan hund och förare när det är som bäst. Hur ekipaget kommunicerar och förstår varandra, och på nästan ett magiskt sätt bildar ett samspel där bådas behov och egenskaper respekteras och förvaltas.

Även om man har ett specifikt mål med sin hund som tex. att tävla i någon hundsport eller utbilda sin hund till en yrkeshund är samspelet och relationen, för mig, grunden till allt.

Gällande inlärning så baserar jag min träning på att berömma och belöna när hunden gör rätt. Jag jobbar gärna med att stärka upp hundens egna bra val och fokuserar mycket på den delen av samspelet där hunden inte är under något kommando. Det innebär att jag lägger stor vikt vid att träna mycket passivitet, impulskontroll, spontan kontakt och följsamhet. Att jobba med hunden i rätt känsla inför en uppgift och få med glädje och trygghet är jätteviktigt! Min styrka är att se det lilla som som gör stor skillnad i sammanhanget för just den individen, hund som förare. I min egen träning, särskilt när vi hamnar i svåra situationer, försöker jag alltid att tänka: vad behöver min hund nu för att klara denna situation/uppgift bättre i framtiden.

I botten är jag utbildad undersköterska och jag älskar att jobbar med människor. 2005 bytte jag yrkesbana och utbildade mig till hundinstruktör på Hundens hus och har sedan dess byggt på min utbildning med bla. specialiserad hundpsykolog.

I dag jobbar jag professionellt med hund på heltid och driver Tassa Rätt i Örebro sedan 2007. Jag jobbar även på Svenska service- och signalhundsförbundet där jag utbildar assistanshundar.

Med min egen hund, Uno tävlar vi i dagsläget i rallylydnad och tränar inför att göra ett doft prov i nose work för att även börja tävla i det. Att tävla är vår hobby!

Här på DogEductus kommer jag att delge er några övningar med fokus på den tysta kommunikationen där hunden inte är under något kommando. Övningarna kommer publiceras under maj månad.

Hälsningar Elin Dahlin

Senaste

Förändringar och nyheter under 2020!

Fler övningar i massagemodulen

Balansboll – ny modul på DogEductus

Nya övningar ute idag!

Nytt i massagemodulen!

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Självkontroll – vad kostar det?

Min hund dominant, eller?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

God Jul !

Fjärde kurstillfälle ute!

Vi provar reflexer!

200 filmer i övningsbanken!

Ny övning!


Kategorier

Månadsarkiv