Sommarhälsningar från Maria & Qiwi

Här kommer en sommarhälsning från mig och Qiwi.
Vi har tidigare skrivit i DogEductus blogg och nu är det dags för lite uppdatering om mig och min tilltänkta servicehund Qiwi, som nu är ca 5 månader.
20160607_161733
Jag tänkte berätta lite vad det är planerat att Qiwi ska hjälpa mig med i framtiden. Då jag inte alltid är så rörlig, har svårt att böja mig ner, har en synnedsättning och dessutom precis fått reda på att jag har diabetes kommer Qiwi hjälpa mig med följande saker:

– Ta upp saker som är tappade eller ligger långt ner.

– Öppna skåp och lådor.

– Trycka på olika knappar såsom lysen och dörröppnare.

– Plocka in/ur tvättmaskin och torktumlare.

– Ta av kläder t.ex strumpor och jacka.

– Vara ett stöd jag kan hålla mig i när jag ska resa mig upp.

– Hjälpa att dra mig i uppförsbackar när vi är ute och går.

Det kommer säkert läggas till saker på listan efterhand som jag och Qiwi börjar arbeta tillsammans. Just nu håller vi på att lära känna varandra och det största nu är att Qiwi ska vara en trygg och följsam hund i alla miljöer som hon senare ska kunna verka i.

Jag och Qiwi har spelat in en film för föreningen hon ska utbildas i, så att de kan se hur hon är ute i samhället. Vi gick förbi ett dagis där barn var ute och lekte, vi tillbringade tid vid en boulebana och där träffade vi även annan hund. Sedan tog vi oss ner till vårt lilla centrum i Hofors och gick förbi några affärer. Lite konstigt tyckte nog Qiwi att det var, med någon som gick efter och filmade oss.

Föreningen hon utbildas i vill se hur Qiwi reagerar på olika störningar i vårt samhälle och en viktig del är också att hon kan ta kontakt med mig fast störningar finns. Jag är så stolt över henne och hennes sätt att kunna fokusera på oss i olika miljöer. Hon får med beröm väl godkänt av föreningen som just nu bedömer att hon kommer kunna bli en jättebra servicehund.

Allt detta har vi klarat av att träna och få till med hjälp av DogEductus suveräna övningar och filmer.

Här kan ni se oss när vi är ute och miljötränar.

Skön sommar önskar jag er
Maria & Qiwi

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Slumpmässiga

Vårt DogEductus

Nya övningar

Lär din hund att lära!

Nya övningar!

Alva och miljölistan


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook