Om oss

Anna, Catta, Jessica

Så startade Dog Eductus

Idén till DogEductus uppstod då Catharina var lärare på olika yrkesutbildningar inom hund. Vissa frågor återkom ständigt under utbildningarna. – Vilket är det bästa sättet att lära in exempelvis; stanna kvar, ligg, inkallning etc? Eftersom varje hundindivid är unik (precis som oss) beroende på ex. ras, ålder, hälsa, tidigare erfarenheter och personlighet så behöver vi hitta det som fungerar bäst för just den ägaren/familjen och hunden tillsammans.

Catharina tillsammans med Elin Fahlgren (som nu gått vidare till nya utmaningar), arbetade fram en idé att samla olika övningar på ett och samma ställe. Med erfarenheter och nyfikenhet som drivkraft påbörjades 2013 arbetet med att filma, klassificera och beskriva övningar. Resultatet blev DogEductus, en plattform för hundägare och instruktörer, som idag utgörs av tre moduler och över 500 övningar. 2019 lanserades Massage- och Balansbollsmodulen i samarbete med Anna och Jessica.

Catharina Fahlberg

Catta om oss 5

Catharina driver modulen Vardagslydnad. Catharina är bland annat utbildad hundinstruktör, beteendeutredare, assistanshundsinstruktör. Catta har erfarenhet som yrkesutbildare inom utbildningar för hundinstruktör, beteende/problem, terapihund och nosarbeten.

– Jag har alltid haft ett stort djurintresse och som startade med hästar. Det stora intresset är att kunna se alla delar i ett problem, studera, fundera och kunna göra en skillnad när det gäller att ändra ett oönskat beteende till ett mer önskat.

Idag har Catharina två hundar i familjen; Mika och Matteo.

Kul fakta om Catharina: Cityråtta som gillar landet, lagar gärna veganskt, har dykarcertifikat och kört MC. Befriad från all tekniskt kompetens men som vägs upp av stor social kompetens.

Anna Stenfeldt

Anna om oss 4

Anna driver modulen Massage i DogEductus. Hon är utbildad hundmassör och laserterapeut. Anna har även slutfört och diplomerats i Avancerad Hundsjukvårdskurs på Canis Academy.

Till vardags driver Anna Hund i Harmoni , en mottagning där det finns tillgång till simträning och rehab. Anna arbetar också som utbildare på hundmassörutbildning.

Idag har Anna två hundar i familjen Märta och Olle.

Kul fakta om Anna: Har intresse för bilmotorer. Gillar handarbete, spelar piano, har dansat balett och är den mest hälsosamma av oss alla. Tar gärna långa promenader på Alvaret på Öland.

Jessica Örn

Jessica om oss 5

Jessica driver modulen Balansboll och arbetar på AktivHund i Trollhättan. Jessica är bland annat utbildad hundpsykolog och hundmassör.

– Min passion för hundar började som 5-6 åring när jag tillsammans med min mormor åkte land och rike runt på utställningar med hennes briarder. Jag ställde även ut en hel del i juniorhandling under denna tid. Samtidigt var jag en riktig hästtjej men hästeriet avlöstes av hunderiet.

Idag har Jessica två hundar i familjen; Hexa och Drama.

Kul fakta om Jessica: Ingen impulskontroll, tål hur mycket värme som helst (gärna 30 grader varmt), dricker ej varma drycker, vilket även gäller kaffe. Favoritmusik är hårdrock. Lägger mycket tid på att få till de snyggaste naglarna, men har inga problem att hugga i där hjälpen bäst behövs.