Nu är det jul igen!

 

IMG_3549

Så här i juletider är det tid för god mat, umgänge och avslappning. Självklart ska hunden vara med om alla härligheter den med och då tänkte vi dela med oss av några tips för att göra julhelgen lika fin för hunden som för oss!

Kommer det mycket folk hem till er eller är familjen kanske bortbjuden? Alla hundar trivs inte när det är för mycket stoj och stim. Vissa hundar är till och med rädda för människor, så fundera på att ha med en stor bur eller bygg upp en liten komposthage där hunden kan vara för att få det lugnt och skönt. Ha ett par goda köttben, så får hunden lite extra aktivering och kan vara lugn en stund. Barn och hundar ska vi alltid ha koll på, så de inte lämnas ensamma.

I vår familj innefattar julafton åtminstone någon typ av lek ihop t.ex. julklappsleken, så det är självklart att vi leker en rolig lek även ihop med hunden.

Här är ett par roliga aktiviteter du kan sysselsätta hunden med!

  • Julklappen som aldrig tar slut
    Slå in en ordentlig julklapp till hunden, i flera lager – längst in kan du gömma ett gott ben och varje lager omsluts med papper, kartong och godbitar. Använd inte paketsnören, då det finns en risk att hunden får i sig snöret, vilket kan vara livsfarligt.
    Hunden får sedan ägna en bra stund åt att ta sig in till den riktiga presenten och får aktivera både huvudet, samt använda sig av tänder och tassar för att ta sönder paketet.
  • Hitta skinkan
    Låt alla familjemedlemmar ta en bit av julskinkan eller en köttbulle och göm den i varsitt rum till hunden. Hunden kan samtidigt få sitta kvar och vänta i rummet bredvid och får sedan leta reda på godbiten, i ett rum i taget.

Några av Julens faror för hunden
ChokladIMG_3556
Pepparkakor
Ojästa degar
Rå lök
Russin
Stearin
Julnötter
Amaryllis, Hyacint, Julstjärna, Julros, Mistel m.fl
Allt ovan är giftigt för hundar, skulle du misstänka att din hund fått i sig något, ring genast och rådfråga veterinär eller kontakta giftinformationscentralen 08-33 12 31 där du kan ställa frågor om förgiftning.

Recept på hundgodis:
Enkelt och uppskattat av våra hundar. Torka kycklingfiler eller något liknande i ugnen. Kycklingfilerna skär du i skivor innan du skär den i lagom stora bitar till just din hund.  Ta ett bakblåtspapper och strö ut alla bitar. Sätt ugnen på 150grader i en 5 minuter efter det sänker du till 50 grader låt nu plåten vara inne tills köttet känns lagom torrt och bra. Förvara i kylen.

Glöm nu inte heller att släcka ljusen och ha reflexer på er när ni går ut!

Julkramar från DogEductus
Elin & Catta

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

Ny övningar!

Nya övningar !

Vad händer i en valpkull? – Nose Work

Det funkar för min grannes hund….

Nya GDPR lagen


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook