Fjärde kurstillfälle ute!

Dags för sista tillfället i kursen ”Lär din hund att lära”. Här lägger vi all fokus på att hitta lugn och ro. Vi har alla olika individer i våra hundar och det är viktigt att vi har rätt förväntningar på just vår hund. Hoppas ni får mycket nöje med vårt sista tillfälle och tack för att ni varit med oss.

Sammanfattning av Lär din hund att lära:

Vi har gått igenom hur viktigt det är att ha belöningar som fungerar. Vi ska aldrig
underskatta betydelsen av att det vi bjuder vår hund på är något de verkligen vill ha och kan tänka sig jobba för.  Våra hundar skall tänka ”jobb först, löning sen”.

När vi har belöningar som vår hund vill ha, behöver vi kunna ha belöningarna framme. Detta innebär att hunden både ska kunna vara lugn när belöningarna är hos oss, men också aktivt kunna lyssna och välja bort en belöning för att få den. Då får vi en hund som kommer vara med oss och inte fokusera på godis eller leksak.

När vi har ovanstående på plats började vi arbeta med hur vi lär in och sätter signal på de beteenden vi arbetar fram med vår hund.

Vikten av lugn och ro i det fjärde kurstillfället handlar om att kunna lämna hunden. Både i vardagen och under träning. Livet tillsammans blir så mycket lugnare både för oss och hunden om vi kan pausa vår hund.

Vi hoppas att ni haft mycket nöje med vår kurs, den kommer ligga ute ett par veckor till. Vi återkommer snart men datum för kommande koppelkurs.

 

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

Lär din hund att lära!

Vad händer i valpkull? – Vecka 7

Ny övning!

Nya övningar

Nya övningar!


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook