Hur DogEductus blev till

Resan började på ett vis redan 2008 då Catta och jag träffades som lärare och elev på min första instruktörsutbildning. Vi har efter det varit instruktörskollegor under flera år och hela tiden varit varandras bollplank för nya idéer gällande nya sätt att göra saker på. Oavsett om vi diskuterat vallning, jakt-träning, agility, lydnad eller vardagslydnad så har målet hela tiden varit att vi vill hitta rätt sätt för just det specifika ekipaget vi tränar.

När vi 2013 började känna att vi ville göra något helt eget – föddes tanken om en övningsbank. En övningsbank där man som instruktör ska kunna gå in och bygga sina kurser, samt fyllas med inspiration. Catta har alltid varit idésprutan – och jag den som försöker hålla ihop henne. Nu har vi kommit en bra bit på väg med vårt DogEductus som vi valt allt kalla företaget, där det i skrivande stund finns 157 övningar i databasen och en testgrupp snart ska prova systemet.

Vi hade nog själva inte insett hur mycket jobb det skulle bli när vi startade. Filmningsdagar, redigering, bråk med blåst/oljud på filmerna, skriva övningarna, skriva om övningarna, tagga och tagga om en gång till eller varför inte tre gånger till? Men oj vad värt det är, för vi börjar närma oss dit vi vill nå – en färdig övningsbank!

 

/Elin

Senaste

Swish

Ändringar på DogEductus 29/6

Förändringar och nyheter under 2020!

Fler övningar i massagemodulen

Balansboll – ny modul på DogEductus

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Självkontroll – vad kostar det?

Min hund dominant, eller?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

Vad händer i en valpkull? – Vecka 6

Nya filmer ute idag!

Gott nytt 2016

Självkontroll – vad kostar det?

Det funkar för min grannes hund….


Kategorier

Månadsarkiv