Hur DogEductus blev till

Resan började på ett vis redan 2008 då Catta och jag träffades som lärare och elev på min första instruktörsutbildning. Vi har efter det varit instruktörskollegor under flera år och hela tiden varit varandras bollplank för nya idéer gällande nya sätt att göra saker på. Oavsett om vi diskuterat vallning, jakt-träning, agility, lydnad eller vardagslydnad så har målet hela tiden varit att vi vill hitta rätt sätt för just det specifika ekipaget vi tränar.

När vi 2013 började känna att vi ville göra något helt eget – föddes tanken om en övningsbank. En övningsbank där man som instruktör ska kunna gå in och bygga sina kurser, samt fyllas med inspiration. Catta har alltid varit idésprutan – och jag den som försöker hålla ihop henne. Nu har vi kommit en bra bit på väg med vårt DogEductus som vi valt allt kalla företaget, där det i skrivande stund finns 157 övningar i databasen och en testgrupp snart ska prova systemet.

Vi hade nog själva inte insett hur mycket jobb det skulle bli när vi startade. Filmningsdagar, redigering, bråk med blåst/oljud på filmerna, skriva övningarna, skriva om övningarna, tagga och tagga om en gång till eller varför inte tre gånger till? Men oj vad värt det är, för vi börjar närma oss dit vi vill nå – en färdig övningsbank!

 

/Elin

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

Nyhet! ny modul massage

Nyhet! uppdatering inom kurs/plan

Ny övning!

Nya GDPR lagen

Ny övning!


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook