DogEductus presenterar Monica Broman

1 Omslagsbild bok”Locka lägger sitt huvud i Agnes knä och Agnes spricker upp i ett stort leende. Hennes personliga assistent Örjan säger att han aldrig sett Agnes le så någon gång tidigare, trots att han känt henne i många år”

Fallbeskrivningen ovan finns i min bok Nytta och nöje med hunden – din blivande terapihund. Den och många andra fallbeskrivningar och bilder finns i boken som visar hur fantastiskt och givande det kan vara att arbeta tillsammans med sin hund för att kunna vara till hjälp för andra människor.P1030831

Jag som skrivit boken har mycket lång erfarenhet av både arbete med människor och med hundar. Idag arbetar vi bland annat på Bräcke Diakonis habilitering för barn- och ungdomar med mina två utbildade hundar Locka – Flatcoated retriever och Önska – Australian Shepherd. På Bräcke Diakonis habilitering har jag tillsammans med arbetsterapeuterna utvecklat en metod för att arbeta med barn och ungdomar med svåra flerfunktionsnedsättningar, och även gjort en studie som kommer att redovisas i en bok, som ges ut i höst.
Det är många gånger som jag blivit alldeles hänförd av det som sker mellan hund och deltagare. Det kan vara allt från att börja kommunicera, till att använda sina händer, vilja träna, att smärta glöms bort och att avslappning uppnås. Men framförallt glädjen – att få uppleva när någon som har så ont men i stunden med hunden börjar skratta – det är underbart.

20150625_141915Har du blivit nyfiken på hundar som arbetar inom vård, skola och omsorg så kan du få veta mycket mer i ovan nämnda bok. I den finns grundläggande information om denna typ av arbetande hundar och många övningsförslag därtill för att lägga en bra grund inför en utbildning till social tjänstehund. Många av övningsförslagen har alla hundägare nytta av eftersom det går ut på att få hunden att fungerar väl i olika miljöer och i samklang med andra. Flera av övningarna finns också i DogEductus övningsbank. Att ha en bra vardagslydnad är viktigt när jag arbetar med mina hundar.

Jag återkommer snart till er med tips från några av mina vardags- och aktiveringsövningar. Övningarna kommer att filmas och läggas in i DogEductus övningsbank. Jag hoppas också att få återkomma med intressanta nyheter och reflektioner om vårt arbete.

Hälsningar Monica

Vill ni veta mer om Monica Broman eller beställa hennes bok (finns även på nätbokhandlarna) www.nyttohunden.se.

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

Välkommen till DogEductus

Nya övningar!

Ny övning!

Under Torsdagen den 13 september sker uppdateringar!


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook