DogEductus presenterar Jenny Nyberg

DogEductus är glada att presentera Jenny Nyberg, hjärnforskare och doktor i klinisk neurovetenskap. Välkommen till DogEductus Jenny! 

Jenny Nyberg foto2Vem är jag till yrket
Mitt namn är Jenny Nyberg och jag forskar om hjärnan vid Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi vid Göteborgs Universitet. Detta har jag gjort i 15 år nu och tycker fortfarande det är lika fascinerande. Mitt fokus ligger på att studera hur hjärnan är formbar under hela individens liv och hur den anpassar sig efter vad individen gör och upplever i sitt liv. Hur man kan se till att hålla hjärnan så frisk och stark så länge som möjligt helt enkelt!

Vem är jag inom hunderiet
Hundträning är min stora hobby och har varit länge. Jag är utbildad instruktör och har hållit diverse kurser under flera år. Både inom mitt yrke och hunderiet föreläser jag en hel del och har t.ex. föreläst på ADVENTure dog conference 2013, Dog Symposium hos Turid Rugaas 2013, 2014 samt Perfect Dog i Paris. Mitt fokus ligger på lydnaden och brukset men jag håller på att försöka lära mig agility nu med. Svårt men kul! Just nu har jag två hundar. En Australian
Shepherd hane som heter Vixhen och en Border Collie tik som heter Lio. Jag tycker det är jätteintressant med inlärning och väldigt ofta hittar jag gemensamma punkter i mitt yrke och i hundträningen. Jag läser artiklar om forskning på hjärnan och beteenden som jag tycker är väldigt intressant för även hundträningen.

Vad ska jag bidra med till DogEductus
För DogEductus tänker jag skriva blogginlägg där det presenteras forskning som är intressant för alla som tränar lio lekoch lever med hundar. Det kan till exempel vara hur hjärnan fungerar, hur individer påverkas av olika känslotillstånd, olika medicinska behandlingar mm.
Det görs mycket bra forskning men den är inte alltid så lättillgänglig. Artiklarna skrivs på ett ”forskningsspråk” som kan vara jättetrist att traggla igenom och artiklarna kan ibland även vara krångliga att få tag i. Jag ska här försöka sammanfatta artiklar och forskning på ett mer lättbegripligt sätt. Som med all forskning så finns ofta olika sidor eller åsikter och jag ska i största mån jag kan försöka presentera resultaten så objektivt som möjligt. Men ibland kommer nog mina egna åsikter med, men tänk då på att det är just mina egna personliga åsikter och inte alls vad alla tycker. Hoppas att ni ska tycka det är lika intressant som jag gör!

 

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Slumpmässiga

Ny kurs startar idag!

Inlärning och känslor

Ny övning!

Ny övning ute idag

Ny övning!


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook