DogEductus presenterar Jeanette Hellberg

jeanetteJag heter Jeanette Hellberg och här på DogEductus kommer jag prata om hur mitt hundliv ser ut, ihop med min dansk svenska gårdshund Dexter.

Det jag kommer att göra för DogEductus är att presentera fem utav våra tricks vi tränar på hemma och hur jag har lärt in dom.

Jag har alltid velat ha hund, men tyvärr ville inte så många andra i min familj ha det. När jag träffade min nuvarande man för 15 år sedan så tyckte han att katt kunde vara lagom och ganska snart hade vi två stycken. Efter 10 år förlorade vi båda två på bara en vecka och vi kände oss helt tomma utan dem. Jag föreslog då att vi skulle köpa hund och en dag när min man var på jobbet så åkte jag och köpte en. Han fick ett SMS under tiden så han visste vad som skulle vänta honom när han kom hem. ”Vi har köpt hund, kom ihåg att du älskar mig.”
Nu har vi levt ihop med det bästa impulsköpet jag gjort i fem år och ja, det tycker även min man. ☺

En vanlig dag för oss är ganska lugn på morgonen. Dexter är ganska morgontrött och vill helst sova till 11. Vi går mycket skogspromenader, lufsar omkring, gömmer leksaker, godis m.m. Vi tycker mycket om att träna tricks, lydnad och olika typer av nosarbeten.
Att bara vara tillsammans är det som ger oss mest, träningen är i sig inte så viktig. Det viktigaste jag tänker på när jag väl tränar ”på riktigt” med Dexter är att vi båda ska ha roligt och få ut någonting av träningen. Jag försöker tänka på att aldrig låta mitt humör gå ut över honom, så är jag på dåligt humör tränar jag inte. jeanette2Jag pressar inte fram någonting utan har i stort sett lekt in allt han kan. Jag belönar allt och inget, ibland bara för att han är söt, haha. Det fungerar inte att ställa för höga krav, vi måste ha roligt och hittills har det fungerat väldigt bra.

Jag har precis genomfört en instruktörsutbildning då mitt intresse för hundar och hundträning bara har växt och växt. Jag ville utveckla mitt intresse och det har varit fantastiskt roligt att kunna fördjupa sig och få en bredare kunskap. Kan man dessutom inspirera andra och lära ut om det jag brinner för allra mest, så är det en häftig bonus.
Den största utmaningen för min när det är dags att hålla egna kurser kommer definitivt vara att inte ta åt mig för mycket och ”ta hem” för mycket, utan hålla det på en professionell nivå. Eftersom det i stort sett bara är människor man kommer arbeta med, så kan det nog bli en utmaning i sig är att bemöta så många olika individer samt göra alla nöjda.

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

Ny övning!

Nyheter för dig som abonnerar på DogEductus

Ny övning!

Nya övningar + offentlig film


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook