DogEductus presenterar Aktiv Hund!

vitekvarnVälkommen till oss på Aktiv Hund, vi har nu skapat yrkesutbildningar inom hund!

En för oss viktig del i utbildningen är att våra instruktörselever känner sig så trygga som möjligt när de ger sig ut i sitt nya yrkesliv. Därför har vi förutom etologi, valputveckling, raskunskap, inlärningsteori m.m. lagt extra stor vikt vid praktiken.

För att förbereda våra elever på vad arbetet som instruktörer innebär får de även gå med på valfri grundkurs på sex kurstillfällen hos oss.
– Detta för att kunna följa en grupp och se dess utveckling under dessa veckor.
– Vilka vanliga frågor som dyker upp och hur man kan hantera olika situationer som kan uppstå. Efter kursen är det dags för eleven att hålla en egen kurs i vår regi. Där behöver de inte tänka på att ordna med deltagare, skicka kurskallelse, lokal/plats eller fika utan eleven får lägga fokus enbart på att hålla sin kurs för deltagare som faktiskt vill vara där.
Kursen är det praktiska provet för eleverna där de verkligen får lov att prova sig fram och vända något nervöst och kanske i början osäkert till en kurs där 11178287_1059341900749894_7217963615424829977_nde lite längre fram kan slappna av och fokusera på att lära sig att lära ut. Vi lärare finns tillgängliga under dessa kurser för att kunna hjälpa eleven på plats med eventuella frågor eller försvåringar på övningar.

Vi vill även att våra elever ska lära sig skillnaden mellan att träna eller hantera, och när det lämpar sig att använda sig av olika träningsteknikerna. Vi behöver helt enkelt fler instruktörer som blir lika duktiga på att tillmötesgå hundägarens behov och önskemål och inte alltid bara se till hunden. Risken finns att vi tappar ägaren istället och det är sällan det gagnar hunden i slutändan. Gör det svåra enkelt. Få alla som vill att faktiskt förstå. Bli aldrig förmer bara för att du är instruktör och besitter mycket kunskap och erfarenhet. Så dum som jag känner mig när någon pratar med mig om datorteknik – så vill inte jag att mina kunder ska känna sig när de lämnar min lokal. De ska vara fyllda av glädje och självförtroende och de ska gå hem med känslan av att de duger och kan vara stolta över sin hund.

garbo simDogEductus kan på riktigt vara det bästa som hänt instruktörer runt om i landet. Ingen som har tillgång till programmet kan längre säga att det är svårt att göra nya
kurser eller för den delen kunna individanpassa övningarna till varje grupp man har. När vi skapade vår instruktörsutbildning så var det just det praktiska som vi ville lägga mest fokus på. Våra instruktörer ska ha mängder med olika övningar att välja mellan och de ska även vara duktiga på att välja ut övningar som passar inte bara hunden som individ utan även ägaren. Vi har valt att DogEductus ska ingå i 1 år i vår instruktörsutbildning, på så vis kan de redan från början pyssla med kursupplägg, övningar och teoripass.

Aktiv Hund
www.aktivhund.nu

Louise Moberg Örn

 

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

Förändringar och nyheter under 2020!

Det funkar för min grannes hund….

Gott nytt 2016

Ny övning!

Nya övningar!


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook