DogEductus presenterar – Absoluta Alva

Den här artikelserien kommer att vara intressant för dig som tänker på att skaffa valp eller redan har en valp hemma. Du kommer att få följa med Elin & Alva och hur deras vardag ser ut, för att få en trygg, stabil och framöver förhoppningsvis en lydig valp.

Det här är Trolleyes Absoluta Alva, hon är en 9 veckor gammal bordercollie och har precis flyttat in hos mig, min sambo och mina tre vuxna bordercollietikar Stella 14, Freja 10 och Eden 5 år.

Jag, Elin, älskar hundträning och är aktiv med mina hundar nästan varje dag. Vi tycker om att ha saker att göra, vi tävlar i några hundsporter vi gillar och tycker om att aktivera oss med nya aktiviteter för knopp och kropp.

Jag kommer under ett par korta artikelserier här på DogEductus dela med mig av min planering jag har för Alva. En planering är till för att forma henne så att hon blir den träningskompisen och bästa vännen jag strävar efter. Jag kommer att dela med mig av tydliga tips, målbilder och praktiska övningar ur DogEductus övningsbank som vi arbetar efter.

Jag hoppas att du som läser får nytta av min planering och att det blir roligt för er att följa med på vår resa!

Vi börjar med att sätta några mål!

Jag vill ha en hund som är

  • trygg i nya miljöer
  • självständig och framåt
  • nyfiken på nya saker
  • vänlig mot andra djur och människor
  • intresserad av mig i första hand

Jag vill ha en hund som kan

  • vara lös när vi går i skog och mark
  • leka med mig i nya miljöer
  • vara ensam ett par timmar när det behövs
  • träna tillsammans med mig oavsett störningar runt omkring

För att vi ska nå de här målen (de är just nu inte tidsbundna) så kommer jag att sätta upp delmål för olika övningar vi kommer träna på. Det räcker inte bara med att gå en valpkurs och så är vi klara, det är ju som att köpa ett gymkort men aldrig gå dit och sen står man där och undrar varför man är lika otränad som innan?

Vi kommer behöva träna för att nå våra mål!

I nuläget är våra mål ganska diffusa och jag kommer allt eftersom att strukturera mina mål mer för att se tydligare vad det är jag behöver arbeta mer med – men mer om det senare.

Alva har precis blivit 9 veckor, hon är redan en framåt och glad liten prick som är nyfiken på vad livet har att erbjuda! Hon tycker om att sno mina tofflor, hon tycker mycket om sin mat och att bli kliad på magen. Alva är ingen blyg tjej, utan hon har redan visat att hon är en fröken som tar för sig i livet. Det talar om för mig att jag troligtvis inte kommer behöva arbeta aktivt för att stärka upp hennes självförtroende (för det är redan väldigt stort) men jag kanske behöver arbeta mer med att få henne att följa mig i vår vardag?

I nästa artikel kommer jag berätta om Alvas första vecka hemma, hur vi la upp våra dagar för att skapa en bra relation från början och vad vi gjorde och inte gjorde. Hoppas du hänger med!

Häng gärna med oss på instagram, vi finns under #dogeductus #absolutaalva och på kontot @elinsagility – vi kommer att dela med oss av filmer och mer bilder där under tidens gång.

Elin & Alva

Senaste

Behöver jag massera min hund?

Ensamhetsträning

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Swish

Mest lästa

Epigeni…..vadå för nåt?!?

Valpbitning – kunskapen om bithämning

Min hund dominant, eller?

Självkontroll – vad kostar det?

Inlärning och känslor

Slumpmässiga

Påverkar Covid-19 våra valpar?

Balansboll – ny modul på DogEductus

Nya övningar

Nya övningar


Kategorier

Månadsarkiv


Sociala medier

social_icon_instagramsocial_icon_youtubesocial_icon_facebook